header

Mikor érdemes fotózásra bejelentkeznem?

 

Amint megszületett a gondolat :)

Az a tapasztalatom, hogy hajlamosak a vendégeim hosszasan forgatni magukban a fotózás vágyát, aztán hirtelen elhatározással, szeretnék, ha azonnal rendelkezésre állnék, amire igen ritkán van lehetőség. Ha úgy érzed eljött az idő; akár az üzleti megjelenésedhez van szükséged néhány fotóra, vagy egy fontos életszakaszban felébredő vágy, hogy megörökítsd magad, barátnőd, feleséged, gyermeket vagy éppen a babavárás időszakában szeretnéd a fotózást, kérlek mielőbb vedd fel velem a kapcsolatot, hogy megfelelő időpontot találjunk számodra. 

Általánosságban 1-1,5 hónap várakozási idővel kell számolnod és bizony többször előfordult, hogy kismamának nem tudtam időpontot adni időben - a következő várandosságával már a 16. hétben megkeresett, nagy örömmel le is fotóztam :) 

Ha van már időpontod, lehet szükség módosításra, igazításra, ebben maximálisan partner vagyok, hiszen a fotózásod és annak utómunkája be van tervezve a munkarendembe. Külön kérlek is, hogy jelezd, ha bármi probléma merül fel, hogy együtt tudjuk megoldani. 

 

Hogyan készüljek fel a fotózásra?

 

Mindenben segítelek - bármilyen típusú fotózásról legyen is szó. Előzetesen alaposan átbeszélünk mindent; ha szeretnéd fogalalok sminkest és fodrászt, aki a nagy napon a legjobb formádba hoz. Női, kismama, glamour, boudoir fotózásokhoz küldök egy felkészülési útmutatót, hogy melyek azok a dolgok, amit érdemes összekészíteni, illetve mire jó odafigyelni a fotózást megelőző pár napban. 

 

Saját tapasztalataim alapján a ruhatár összeválogatására is szívesen adok javaslatot, de ha bevonjuk a folyamatba Farkas Ágota (http://www.agotastyle.hu/) stylistot, magasabb szintre emelhetjük a megjelenésed. Egyes csomagokban benne van a szolgáltatás, másokhoz külön is rendelhető, stílustanácsadással, közös vásárlással és a fotózáson való jelenléttel is. 

 

Hogyan zajlik a fotózás?

 

A felkészülés során minden információt megkapsz, hogy pontosan hová és mikor érkezel, hogy hol és ki készíti a sminked, frizurád. A legszuperebb verzió, mikor a fotózás helyszínén, közvetlenül a fotózás előtt készül el minden, nem kell máshová menned és már az egy külön élmény szokott lenni, hogy egyszerre készül a haj és a smink. 

A fotózás során mindenben segíteni foglak, elmondom, hogy mit csinálj, mi fog történni. Általában én vagyok jelen, illetve egyre gyakrabban Ágota stylist kolléganőm - https://www.agotastyle.hu - vagy előzetes egyeztetés alapján asszisztens, sminkes vagy fodrász - meglepetés nem érhet, előre fogod tudni, hogy ki vagy kik lesznek jelen a fotózáson. 

Ha van konkrét elképzelésed, nyugodtan hozhatsz vagy küldhetsz előre inspirációkat, hogy milyen stílusú fotókat szeretnél majd látni. 

 

Hogyan és mikor kapom meg a képeket?

 
 
Az egyes csomagoknál jelzett formában, elsősorban online letöltéssel, digitális formában adom át az elkészült képeket. Kiváló minőségű fotópapírra nyomtatott fotókönyvben fizikai formában is megőrizhető a fotózás emléke - egyes csomagok tartalamazzák, illetve külön megrendelhető. 
 
Feldolgozatlan képből webalbumos válogatás során választhatod ki a kedvenceid, melyek retusálásra kerülnek, igény szerint a fotókat fekete-fehérben is elkészítem, külön díjazás nélkül. Nyers, feldolgozatlan képet nem adok át; a fotográfiai szolgáltatás szerves része az utómunka, hiszen attól lesz pont olyan, ami miatt rám esett a választás. Ez alól kivétel a Lifestyle csomag, melyben a válogatást én végzem, a képek csak szerkesztésre kerülnek, retusálást nem végzek rajtuk.  
 
A retusált képek átadását a válogatás visszaérkezését követően jelzem, kb. 2-3 hetet vesz igénybe a választott képmennyiségtől és a leterheltségtől függően. Itt a honlapomon és egyéb online felületeimen bemutatott képeim stílusában dolgozom és utómunkázom, az ettől eltérő kéréseket, extra módosítási igényeket felár ellenében tudom teljesíteni. 
 
Papírkép megrendelésében szívesen segítek, az általam összeállított csomagok nem tartalmaznak papír alapú képátadást. 
 
 
 

Fizetéssel és lemondással kapcsolatos kérdések:

 

A fotózás díját rendezheted felém készpénzben, átutalással vagy bankkártyás fizetéssel is. 

Az ajándékutalványok értékét, annak átadásakor, a fotózási szolgáltatást igénybevételkor kérem rendezni. Egyes esetekben vagy az ajánlat alapján a képek átvételét követő pénzügyi rendezésre is van lehetőség. 

Az időpont foglalásakor a választott csomag 20%-át foglalóként bekérem, mely összeg teljes egészében beszámításra kerül. Az időpont módosítására mindkettőnk részéről közös megegyezéssel van lehetőség, lemondás esetén a foglaló nem kerül visszatérítésre.  

 

Mit jelentenek az ikonok a képeken?

 

A Portrait Masters versenyt, díjat és akkreditációs rendszert egy nagyra becsült amerikai fotográfus és több szintén top külföldi oktató és fotós értékeli. A szakmaiság kétségbevonhatatlan: a felirat azt jelenti, hogy a kép világítása, kompozíciója és utómunkája megfelel a nemzetközi színvonalon elvárt minőségnek.