header

Mikor érdemes fotózásra bejelentkeznem?

 

Amint megszületett a gondolat :)

Az a tapasztalatom, hogy hajlamosak a vendégeim hosszasan forgatni magukban a fotózás vágyát, aztán hirtelen elhatározással, szeretnék, ha azonnal rendelkezésre állnék, amire igen ritkán van lehetőség. Ha úgy érzed eljött az idő; akár az üzleti megjelenésedhez van szükséged néhány fotóra, vagy egy fontos életszakaszban felébredő vágy, hogy megörökítsd magad, barátnőd, feleséged, gyermeket vagy éppen a babavárás időszakában szeretnéd a fotózást, kérlek mielőbb vedd fel velem a kapcsolatot, hogy megfelelő időpontot találjunk számodra. 

Általánosságban 1-1,5 hónap várakozási idővel kell számolnod és bizony többször előfordult, hogy kismamának nem tudtam időpontot adni időben - a következő várandosságával már a 16. hétben megkeresett, nagy örömmel le is fotóztam :) 

Ha van már időpontod, lehet szükség módosításra, igazításra, ebben maximálisan partner vagyok, hiszen a fotózásod és annak utómunkája be van tervezve a munkarendembe. Külön kérlek is, hogy jelezd, ha bármi probléma merül fel, hogy együtt tudjuk megoldani. 

 

Hogyan készüljek fel a fotózásra?

 

Mindenben segítelek - bármilyen típusú fotózásról legyen is szó. Előzetesen alaposan átbeszélünk mindent; ha szeretnéd fogalalok sminkest és fodrászt, aki a nagy napon a legjobb formádba hoz. Női, kismama, glamour, boudoir fotózásokhoz küldök egy felkészülési útmutatót, hogy melyek azok a dolgok, amit érdemes összekészíteni, illetve mire jó odafigyelni a fotózást megelőző pár napban. 

Saját tapasztalataim alapján a ruhatár összeválogatására is szívesen adok javaslatot, de ha bevonjuk a folyamatba Farkas Ágota (http://www.agotastyle.hu/) stylistot, magasabb szintre emelhetjük a megjelenésed. Egyes csomagokban benne van a szolgáltatás, másokhoz külön is rendelhető, stílustanácsadással, közös vásárlással és a fotózáson való jelenléttel is. 

Hogyan zajlik a fotózás?

 

A felkészülés során minden információt megkapsz, hogy pontosan hová és mikor érkezel, hogy hol és ki készíti a sminked, frizurád. A legszuperebb verzió, mikor a fotózás helyszínén, közvetlenül a fotózás előtt készül el minden, nem kell máshová menned és már az egy külön élmény szokott lenni, hogy egyszerre készül a haj és a smink. 

A fotózás során mindenben segíteni foglak, elmondom, hogy mit csinálj, mi fog történni. Általában én vagyok jelen, illetve egyre gyakrabban Ágota stylist kolléganőm - https://www.agotastyle.hu - vagy előzetes egyeztetés alapján asszisztens, sminkes vagy fodrász - meglepetés nem érhet, előre fogod tudni, hogy ki vagy kik lesznek jelen a fotózáson. 

Ha van konkrét elképzelésed, nyugodtan hozhatsz vagy küldhetsz előre inspirációkat, hogy milyen stílusú fotókat szeretnél majd látni. 

 

Hogyan és mikor kapom meg a képeket?

 
 
Az egyes csomagoknál jelzett formában, elsősorban online letöltéssel, digitális formában adom át az elkészült képeket. Kiváló minőségű fotópapírra nyomtatott fotókönyvben fizikai formában is megőrizhető a fotózás emléke - egyes csomagok tartalamazzák, illetve külön megrendelhető. 
 
Feldolgozatlan képből webalbumos válogatás során választhatod ki a kedvenceid, melyek retusálásra kerülnek, igény szerint a fotókat fekete-fehérben is elkészítem, külön díjazás nélkül. Nyers, feldolgozatlan képet nem adok át; a fotográfiai szolgáltatás szerves része az utómunka, hiszen attól lesz pont olyan, ami miatt rám esett a választás. Ez alól kivétel a Lifestyle csomag, melyben a válogatást én végzem, a képek csak szerkesztésre kerülnek, retusálást nem végzek rajtuk.  
 
A retusált képek átadását a válogatás visszaérkezését követően jelzem, kb. 2-3 hetet vesz igénybe a választott képmennyiségtől és a leterheltségtől függően. 
 
Papírkép megrendelésében szívesen segítek, az általam összeállított csomagok nem tartalmaznak papír alapú képátadást. 
 
 
 

Fizetéssel és lemondással kapcsolatos kérdések:

 

A fotózás díját rendezheted felém készpénzben, átutalással vagy bankkártyás fizetéssel is. 

Az ajándékutalványok értékét, annak átadásakor, a fotózási szolgáltatást igénybevételkor kérem rendezni. Egyes esetekben vagy az ajánlat alapján a képek átvételét követő pénzügyi rendezésre is van lehetőség. 

Az időpont foglalásakor a választott csomag 20%-át foglalóként bekérem, mely összeg teljes egészében beszámításra kerül. Az időpont módosítására mindkettőnk részéről közös megegyezéssel van lehetőség, lemondás esetén a foglaló nem kerül visszatérítésre.  

 

Mit jelentenek az ikonok a képeken?

 

A Portrait Masters versenyt, díjat és akkreditációs rendszert egy nagyra becsült amerikai fotográfus és több szintén top külföldi oktató és fotós értékeli. A szakmaiság kétségbevonhatatlan: a felirat azt jelenti, hogy a kép világítása, kompozíciója és utómunkája megfelel a nemzetközi színvonalon elvárt minőségnek.